Cancerul de colon este una dintre cele mai mari cauze care conduc la deces, atât în cazul barbaţilor, cat şi femeilor, situându-se din acest punct de vedere pe locul patru la nivel mondial în ceea ce privește decesele produse de cancer.

Cu siguranţă că un diagnostic cu orice tip de de cancer este infricoşător si copleşitor, de aceea campaniile de conștientizare și sensibilizare, precum şi cele de strângere de fonduri se dovedesc a fi cele mai puternice instrumente în combaterea acestuia.

Diferitele pericole, metode de prevenire şi tratamentul pentru cancerul de colon nu sunt cunoscute publicului larg în special din cauza locației anatomice a colonului (de cele mai multe ori oamenii sunt reticenți, timizi sau jenaţi să vorbească despre acesta).

iaurt probioticUnii pacienţii cu cancer de colon nu sunt conştienţi de opţiunile de tratament pe care le au, în timp ce alții nici măcar nu cunosc îndeajuns de bine problema încât sa știe că pot apela la screening pentru depistarea cât mai timpurie a acestuia.

Screening-ul salvează vieţi în fiecare zi, fiind extrem de important mai ales pentru oamenii de la 50 de ani în sus, deoarece studiile au arătat că 90% din cazurile de cancer la colon apar la această categorie de vârstă.

Screening-ul are un nivel suficient de ridicat de precizie, care poate detecta polipii precanceroşi înainte de a se transforma efectiv în celule canceroase. Cancerul de colon este extrem de curabil atunci când este descoperit în stadii incipiente.

Dieta este o modalitate importantă de a ajuta colonul, oferindu-i şanse reale în prevenirea cancerului. Deoarece cancerul se dezvoltă de la o creștere anormală a celulelor în mucoasa intestinului gros, denumit şi colon sau rect, nutriția poate juca un rol important, controlând ce produse alimentare vor trece prin acesta.

Alimente care ar putea ajuta la prevenirea cancerului de colon

1. Avocado
Avocado conţine fibre, care sunt foarte importante, deoarece acestea favorizează tranzitul şi astfel diminuează riscul dezvoltării de polipi canceroşi. Alte alimentele bogate în fibre sunt: cerealele integrale, orezul brun, ovăzul, fasolea neagră etc.

2. Cartofii dulci
Alimentele bogate în antioxidanţi sunt o alegere bună pentru a îndepărta orice tip de celule canceroase, deoarece acestea împiedică deteriorarea oxidativă care creşte riscul îmbolnăvirii cu cancer.

Aici chiar aveti de unde alege. Fructele de pădure, spanacul, broccoli şi morcovii sunt sursele ideale de antioxidanţi, alaturi de cartofii dulci, însă acestea nu sunt singurele alimente ce pot furniza o cantitate mare de antioxidanți.

3. Ghimbirul
Condimentele acționează ca antiinflamatoare care lucrează pentru a distruge celulele cancerului de colon. Condimentaţi-vă alimentele cu ghimbir, usturoi, curcumă, oregano, piper, ardei iute, pătrunjel, mărar, ceapă etc.

4. Iaurtul
Probioticele stimulează intestinul și furnizează bacterii bune pentru a menține un mediu sănătos pentru colon. Includeţi iaurtul, murăturile, ciocolata neagră și oțetul de cidru de mere în dieta dumneavoastră pentru a obține beneficii suplimentare.

Print Friendly, PDF & Email